سرپرست مدیریت امور بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه:
افزایش حدود ۵۰ درصدی مراجعه به اورژانسها در پی آلودگی هوا/ تمامی بیمارستانها همچنان در آمادگی کامل برای ارائه خدمت

دکتر رفیعیپور اظهار داشت: از روز گذشته با آغاز آلودگی هوا تا ظهر امروز، سهشنبه ۲۶ فروردینماه، یک هزار و ۲۵۲ نفر به دلیل مشکلات قلبی و تنفسی(غیر عفونی)، به بیمارستانهای تابعه دانشگاه مراجعه نمودند که ۱۲۱ نفر از بیماران، بستری و دیگر بیماران با دریافت خدمات سرپایی، ترخیص شدند.
وی با تاکید بر رعایت نکات پیشگیرانه در شرایط نامساعد جوی، عنوان کرد: مراجعه افراد با مشکلات قلبی و تنفسی به اورژانس بیمارستانها هنگام وقوع پدیده آلودگی هوا، در مقایسه با شرایط عادی، حدود ۵۰ درصد افزایش نشان میدهد.
سرپرست مدیریت امور بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: البته افزایش مراجعهها در این شرایط در مناطق مختلف استان و بیمارستانهای دانشگاه، باعث نشد مشکلی در مدیریت بیماران و روند ارائه خدمات ایجاد شود. در حال حاضر نیز وضعیت همه بیمارستانهای استان کاملا پایدار میباشد و مدیریت بیماران اورژانس و همچنین فرآیند خدماترسانی، روان و در شرایطی آرام در حال انجام است.
دکتر رفیعیپور در خصوص میزان آمادگی بیمارستانها در شرایط اضطراری توضیح داد: با اعلام هشدارهای اولیه، تمامی بیمارستانها و شبکههای بهداشت و درمان به حالت آماده باش در آمده و تمهیدات ویژه به کار گرفته شد، همه نیروهای درمانی در دسترس و تمامی کادر مدیریت ستادی و محیطی فعال بودهاند. وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر، امکانات بیمارستانها از نظر تجهیزات و تامین اکسیژن مورد نیاز در آمادگی مناسبی قرار داشتند. اکسیژنساز و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی و همچنین سیستمهای با عملکرد حیاتی در بیمارستانها و بخشهای اورژانس، پیش از وقوع این شرایط، بهطور کامل بررسی و بروز رسانی شده بود.
سرپرست مدیریت امور بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: دارو و ملزومات مصرفی به میزان لازم، در همه بیمارستانها موجود بوده و انبارهای اورژانسها نیز برای مواجهه با این بحران کمبود نداشتند.
دکتر رفیعیپور عنوان کرد: چنانچه شرایط آلودگی هوا در روزهای آینده ادامه پیدا کند، با توجه به آمادگی کامل همه بیمارستانها در همه شهرهای تحت پوشش دانشگاه، مشکلی برای پذیریش بیماران تنفسی نخواهیم داشت اما در صورت بروز آلودگی هوا، همه همکاران برای مدیریت تختهای بیمارستانی و اورژانس و همچنین انتقال سریع بیماران آمادگی لازم را دارند.
وی با اشاره به فعالیت دستگاههای اکسیژنساز و فیلتر تصفیه هوا در بیمارستانها، افزود: دستگاههایی که فعال هستند با ظرفیت ۱۰۰ درصدی در مدار قرار دارند. بیمارستان امام خمینی(ره) به عنوان سانتر ریه، بیمارستان رازی به عنوان سانتر بیماریهای عفونی و همچنین تنفسی، در شرایط اضطراری و بحران آلودگی شدید هوا، بیمارستانهای مرجع برای پذیریش بیماران تنفسی هستند.
سرپرست مدیریت امور بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: البته، در کنار این دو مرکز، بیمارستان بزرگ گلستان و بیمارستان تخصصی اطفال ابوذر و همچنین تمام بیمارستانها در شهرستانها آمادگی پذیرش بیماران قلبی تنفسی در این شرایط را دارند.
نظر دهید